Make your own free website on Tripod.com
   
DJ NERE
SHOCK WAVE
BIOGRAFIJE
UNDERGROUND - BČ
LINKOVI
E-MAIL
 

JUST   BE  . . .  FANATTIC!!!

D.N.K.

 

Heavy Rock bend D.N.K. nastao je početkom 2002. godine. Prvu postavu benda su činili: Goran Pavlović (solo gitara / vokal), Mladen Đenadija (bas gitara), Gordan Nikić (ritam gitara) i Alija Husić ( bubnjevi).

Poslije šest mjeseci svirke ritam gitarista Gordan napušta bend a na njegovo mjesto dolazi Saša Pešić. Bend nastavlja sa radom, ali kao i svaki drugi bendovi na početku karijere, nailaze na probleme. Naime tadašnji bubnjar Alija neko vrijeme nije dolazio na probe pa čak i na svirke. Alija odlazi a bend ide na tromjesečnu pauzu.

Poslije pauze bend i dalje nastavlja sa radom ali bez stalnog bubnjara. Priskače im u pomoć Anton (ex basista benda Voodoo Cadillac) koji je preuzeo ulogu bubnjara na probama pa čak i na jednom totalno neuspješnom koncertu.

Krajem 2004. godine, nakon nastupa na rock festu u Brčkom, bendu se priključuje novi i stalni bubnjar Danko Vujnović.

Nakon dvosmjesečne pauze bend D.N.K. u Novoj u 2005. godini ponovno kreće sa probama. Do sada imaju 8 završenih i jednu nepotpunu pjesmu. Kroz nove pjesme formiraju svoj stil, mješavinu heavy metala i hard rocka i zato svoju muziku nazivaju Heavy Rock ili jednostavno Hard'n'Heavy

 

OSTALO

PREPORUČUJEMO: cyberbrcko.cjb.net

PREPORUČLJIVA REZOLUCIJA ZA PREGLED STRANICE  1024x768

SPONZOR STRANICE

 

Omladinska Fondacija Balkana - Brčko

 

COPYRIGHT

 

© 2005 Copyright CREATIVA "DESIGN&PUBLISHING" BRČKO