Make your own free website on Tripod.com
   
DJ NERE
SHOCK WAVE
BIOGRAFIJE
UNDERGROUND - BČ
LINKOVI
E-MAIL
 

JUST   BE  . . .  FANATTIC!!!

Lična karta

 

NERMIN KEVRIĆ – NERE   -  Rođen      6. Jula 1985 godine u  Brčkom (Bosna i Hercegovina).  Završio gimnaziju u Brčkom a trenutno je student ekonomskog fakulteta  u Brčkom.

Počeo se baviti muzikom 1999. godine kao DJ na privatnim žurkama.  U tom periodu puštao je dance, miksajući na dva playera. Nakon dvije godine  učenja i usavršavanja miksanja po raznoraznim žurkama počinje tražiti neki jači, čvršći zvuk, i naravno opredjeljuje se za novi pravac – TECHNO. Tako 2001. piči na kratko preko grane i radi po hrvatskim diskotekama.

2002. postaje volonter Ujedinjenih Nacija i počinje raditi kao tonski realizator u omladinskom programu PIPs SHOW na talasima radija MIR u Brčkom a kasnije i u Tuzli.

2003. ovaj omladinski program seli na talase radija Brčko Distrikta BiH. Nakon dolaska Mobilnih Kulturnih Kontejnera u Brčko ponovo radi kao tonski realizator za omladinski program CTRL.X (Control X), a kasnije i u kombinaciji ove dvije emisije, koja je nosila famozni naziv            PIPs-CTRL.X.

2004. biva "unaprijeđen" u muzičkog urednika novog, malo ozbiljnijeg,  omladinskog programa pod nazivom SHOCK WAVE koji se takođe emituje na talasima radija Brčko Distrikta. Pored ove emisije trenutno radi i za omladinsku radio mrežu ATTACHMENT, koja se pored radija Brčko emituje još na oko 5 radio stanica na prostorima bivše Jugoslavije.

Još uvijek nije zaplovio u profesionalne vode, ali to bi se trebalo promijeniti posle izdavanja njegovog promo CDa  koji je trenutno u pripremi i nosit će naziv "Just Be ... Fanattic"    -----------------------------------  TRAŽI SPONZORA

 

OSTALO

PREPORUČUJEMO: cyberbrcko.cjb.net

PREPORUČLJIVA REZOLUCIJA ZA PREGLED STRANICE  1024x768

SPONZOR STRANICE

 

Omladinska Fondacija Balkana - Brčko

 

COPYRIGHT

 

© 2005 Copyright CREATIVA "DESIGN&PUBLISHING" BRČKO