Make your own free website on Tripod.com
   
DJ NERE
SHOCK WAVE
BIOGRAFIJE
UNDERGROUND - BČ
LINKOVI
E-MAIL
 

JUST   BE  . . .  FANATTIC!!!

VOODOO CADILLAC

 

Psychobilly punk-rock band           Voodoo Cadillac iz Brčkog postoji od jula 2000. godine i od samog početka svira svoje pjesme tako gradeći vlastiti stil proizvodeći mješavinu uticaja njihovih najvećih uzora: The Cramps, Stray Cats, Partibrejkers, The Reverend Horton Heat, Nashville Pussy.

Prvo predstavljanje uživo, bend Voodoo Cadillac je održao septembra 2000. godine, na Rock festivalu u Travniku, da bi poslije tog koncerta u grupu došao Goran Čampara – Čampi, muzičar iz Tuzle koji će slijedećih sedam mjeseci svirati bas gitaru. On je od samog početka svojom pozitivnom energijom pomogao da ova grupa opstane. Od septembra 2000. godine, grupa Voodoo Cadillac je kompletirana u postavi: Adnan Murselović – Party, vokal, solo gitara; Adnan Pečković – ritam gitara; Ermin Milkunić – bubnjevi i Goran Čampara – bas gitara.

Za to vrijeme, bend Voodoo Cadillac je održao bezbroj koncerata širom BiH od kojih su najvažniji datumi: 10.10.2000. – Brčko, 31.10.2000. – Halloveen Party, Lukavac, 9.12.2000. punk–rock festival, Bad Segeberg, Hamburg, Njemačka....

 2001.

Bend Voodoo Cadillac od početka njenog postojanja prati i podržava humanitarna organizacija Proni Institute Of Social Education. U njenim prostorijama su održavane probe i zahvaljujući njoj dobijena je prilika da se poslije nastupa u Brčkom i Maglaju januara 2001. godine, ode u Travnik na snimanje prvog demo materijala. Početkom februara 2001. godine u studiu Alter Art u  Travniku, snimljene su tri pjesme u produkciji Dragana Pjevića i Darka Saračevića ( Rocker Boy, Znam, znam i Laju na nas).

Poslije izvjesnog vremena, krenula je promocija promotivnog CD singla po radio stanicama BiH. Nakon koncerta u Domu mladih, Tuzla 30.3.2001. godine, bend u Sarajevu snima svoj prvi spot za pjesmu Laju na nas u produkciji Nihada Pašića. Istog mjeseca, aprila 2001. godine, bend napušta basista Goran Čampara koji u Tuzli ponovo pokreće svoj bend No Rules, a na mjesto basiste preuzima ritam gitarista Adnan Pečković. Juna mjeseca 2001. godine, bend Voodoo Cadillac učestvuje na Rock festivalu u Brčkom da bi u oktobru, poslije promocije spota na Tv OBN i televiziji TK, održao dva koncerta u Gradačcu i Brčkom i time završio sa živim nastupima u 2001. god. Ubrzo zatim bend napušta bubnjar Ermin Milkunić, a na njegovo mjesto dolazi Adnan Husić.

2002.

Augusta 2002. bend Voodoo Cadillac svira na Heineken Music Festu u Zenici, a septembra iste godine prvi put nastupa u klubu Wallcov, Vinkovci.

2003.

Jula 2003. god. video spot «Laju na nas» prvi put se pušta na top listi TV Novi Sad II, a ubrzo zatim pjesme Laju na nas i Znam, znam izlaze na kompilaciji «Bombardiranje New Yorka 9», nezavisne izdavačke kuće Slušaj najglasnije, Zdenka Franjića ( Hrvatska). Poslije nastupa u Zenici, Lukavcu i Tuzli, Voodoo Cadillac zaokružuje svoj put u 2003. god. koncertom održanim 5.12. 2003. u Vukovaru ( Hrvatska) sa novim basistom, Mirsad Redžić.

2004.

 Aprila 2004. god. Voodoo Cadillac snima svoj prvi album sa trinaest pjesama u studiu MAT, Tuzla, u produkciji Maida Porobića, a remix završava u septembru iste godine. Snimanje materijala finansirala je firma «Grga – Prom», Živinice, bez čije pomoći vjerovatno ne bi bio ni snimljen.

Novembra 2004. godine, Voodoo Cadillac izlazi  na «Bombardiranju New Yorka br. 10» nezavisne izdavačke kuće Slušaj najglasnije sa dvije pjesme, Patnja i Voodoo Cadillac. Voodoo Cadillac trenutno traži izdavača za svoj prvi CD, koji je snimljen u postavi: Adnan Murselović (Party) – vokal, gitara, Mirsad Redžić (Mića) –  bas, Zlatko Lakičević (Zlaja) -  bubanj.

2005.

Sadašnja postava benda su:

  • Adnan Murselović (Party) – vokal, gitara

  • Mirsad Redžić (Mića) –  bas

  • Damir Šerifović -  bubanj

 

Pogledajte:

www.voodoo-cadillac.cjb.net

 

OSTALO

PREPORUČUJEMO: cyberbrcko.cjb.net

PREPORUČLJIVA REZOLUCIJA ZA PREGLED STRANICE  1024x768

SPONZOR STRANICE

 

Omladinska Fondacija Balkana - Brčko

 

COPYRIGHT

 

© 2005 Copyright CREATIVA "DESIGN&PUBLISHING" BRČKO